Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/uzfrhjpq/public_html/blog/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1147
Aditia si augmentarea osoasa |
Orar: Luni - Vineri 09:00 - 18:00
Programare rapida: 0745 195 600

Ti s-a intamplat sa-ti pierzi un dinte?

In cazul in care ai amanat inserarea unui implant dentar exista o foarte mare sansa sa fi pierdut o cantitate marita de os, lucru care s-ar putea sa nu mai permita adaugarea implantului fara o interventie specifica.

Totodata, daca porti o proteza mobila care se misca din ce in ce mai tare sau care nu mai sta lipita de gingie inseamna ca osul pe care statea fixata si-a micsorat volumul.

Din fericire exista modalitati de aditie si augmentare osoasa care te pot salva din acest situatii neplacute.

Pentru a avea succes atunci cand apelezi la o asemenea interventie, materialele si tehnicile de grefare utilizate la regenerarea osului deteriorat trebuie sa fie cat mai calitative astfel incat fundatia sa fie perfecta pentru viitoarele implanturi.

Inainte de un astfel de tratament cavitatea orala trebuie sa fie curatata, iar inflectiile si inflamatiile trebuie inalturate.

Medicul dentist trebuie sa restaureze sau sa trateze toate cariile dupa care se pot extrage dintii irecuperabili sau cei care au infectii majore.

Medicul ortodont va repozitiona dintii iar dentistul responsabil de implantologie va insera implanturile necesare.

Chiar daca exista si alte optiuni de recuperare a dintilor (puntea dentara fixa sau proteza dentara mobila) grefarea osoasa prin care se reface osul deteriorat in mod natural reprezinta cea mai buna solutie. Rezultatul acestei interventii va fi intotdeauna unul mult mai calitativ si mai aspectuos.

Beneficiile aditiei osoase

– creste longevitatea dintilor naturali si a implanturilor;

– imbunatateste aspectul estetic;

– reprezinta solutia ideala pentru inserarea implanturilor dentare;

– imbunatateste considerabil igiena dentara;

In masura in care apelezi la un chirurg cu experienta nu trebuie sa te ingrijorezi in ceea ce priveste succesul acestei proceduri.

Dupa interventie este recomandat sa respecti cu strictete indicatiile primite din partea medicului dentist. De asemenea, trebuie sa-ti iei medicamentele prescrise, iar daca fumezi ar fi bine sa renunti pentru o perioada de timp.

Procedurile de grefare osoasa au rolul de a mari volumul osos atat pe inaltime cat si pe latime astfel incat sa se creeze o fundatie solida.

Proceduri de grefare osoasa

Conservarea alveolei postextractionale – in cazul in care este imposibila inserarea implantului dentar dupa extractie este necesar ca alveola sa fie umpluta cu material de aditie. Perioada de refacere dupa interventie este de pana la 6 luni.

Aditia osoasa orizontala – este un procedeu impus in momentul in care osul maxilar este prea subtire pentru a putea sustine cu succes implantul.

Aditia osoasa verticala – se realizeaza in momentul in care osul maxilar este prea scurt pentru a sustine un implant dentar. Astfel, osul va fi inaltat si va putea fi utilizat ulterior pentru inserarea implantului.

Augmentarea sinusala – este o interventie realizata in momentul in care implanturile nu pot fi inserate in sinus si presupune refacerea volumului osos fix din aceasta locatie.

Astfel, este bine sa intelegem ca osul se resoarbe atunci cand pierdem un dinte si nu intervenim imediat cu inserarea rapida a unui implant dentar.

Daca te afli in sitatia descrisa mai sus ar fi indicat sa te programezi la o consultatie pentru a putea dezvolta un plan de tratament.

Contacteaza-ne la 0745 195 600 si afla cum te putem ajuta!

Call Now ButtonVreau o programare!