Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/uzfrhjpq/public_html/blog/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1147
Fumatul creste sansele de aparitie a parodontozei |
Orar: Luni - Vineri 09:00 - 18:00
Programare rapida: 0745 195 600

Sunt foarte multe motive pentru care nu ar trebui sa fumezi. Asa cum stii fumatul poate provoca boli de inima, cancer sau poate determina aparitia bolii parodontale si implicit pierderea dintilor.

Persoanele care fumeaza identifica mult mai greu boala parodontala deoarece nu isi pot da seama daca au o respiratie urat mirositoare sau daca exista o infectie la nivelul gingiei.

Efectele fumatului asupra dintilor tai

Consecintele fumatului asupra dintilor tai sunt numeroase. Este foarte important sa stii care sunt riscurile pe care tutunul le implica atunci cand vine vorba de sanatatea ta orala.

Efectele fumatului pot fi:

  • Decolorarea dintilor

  • Infectie gingivala

  • Pierderea dintilor

  • Respiratie neplacuta

  • Pierderea gustului si a mirosului

  • Reducerea fluxului sangvin in cavitatea bucala

  • Vindecarea intarziata dupa extractii dentare sau alte interventii chirugicale orale

  • Risc de cancer oral

Cum pateaza tigarile dintii

Trebuie sa mai stii ca dintii nostri au pori asa cum are si pielea. Nicotina si gudronul patrund in toti acesti pori cu o foarte mare usurinta si provoaca o colorare galbena maro. Cu toate ca nicotina in sine este incolora aceasta devine galbena atunci cand intra in contact cu oxigenul. Asta inseamna ca si tigarile electronice cu nicotina iti pot pata dintii. Modul in careinhalezi fumul va face ca anumiti dinti sa fie mai colorati decat altii.

Petele care au fost produse de tutun sunt destul de dificil de indepartat, dar din fericire exista tratamente de albire a dintilor care te pot ajuta sa scapi de aceste pete.

Fumatul creste sansele de a dezvolta parodontoza

Fumatul reduce capacitatea pe care corpul nostru o are pentru a lupta impotriva infectiilor. Din acest motiv gingiile devin mult mai vulnerabile. Leziunile gingivale care apar cresc sansele de aparitie a afectiunilor dentare si implicit a parodontozei.

Un simptom care este intalnit in cazul parodontozei este sangerarea gingiilor in timpul periajului sau in timpul folosirii atei dentare. Ei bine, fumatorii pot sa nu aiba acest simptom deoarece nicotina reduce fluxul de sange spre gingii.

Fumatorii au parte de afectiuni gingivale mult mai severe iar asta va duce la pierderea dintilor mai repede decat s-ar astepta.

Ca sa poti preveni parodontoza primul pas cel mai important este acela de a renunta la fumat. Chiar si persoanele cu afectiuni gingivale severe vor observa o imbunatatire atunci cand vor renunta la fumat.

Se recomanda un consult stomatologic o data la 6 luni pentru a identifica din timp posibilele probleme ce pot aparea la nivelul cavitatii orale.

Call Now ButtonVreau o programare!