Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/uzfrhjpq/public_html/blog/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1147
Importanta unei coroane dentare |
Orar: Luni - Vineri 09:00 - 18:00
Programare rapida: 0745 195 600

Zambetul tau nu arata asa cum ti-ai dori?

In cazul acesta se recomanda sa mergi la stomatolog si sa iti restaurezi dintii care prezinta carii sau cei care au fracturi. Doar in acest fel te vei putea bucura de o dantura sanatoasa.

Ce sunt coroanele dentare?

O coroana dentara este o lucrare protetica care poate acoperi un bont sau un dinte care are un grad mare de distructie coronara. Cu ajutorul acesteia vei reusi sa iti salvezi dintele atat din punct de vedere estetic cat si functional.

Coroana dentara este realizata intr-un laborator stomatologic. Aceasta arata asemeni unui dinte si se fixeaza ca un capac peste dintele deteriorat.

Rolul coroanelor dentare

Coroanele dentare trebuie sa inlocuiasca un dinte in mod perfect. Acestea trebuie sa prezinte mai intai de toate incredere, ai nevoie sa stii ca poti consuma din nou alimentele mult iubite.

Rolul coroanei dentare este de a sustine intregul proces de masticatie dar si estetic deoarece reuseste sa se integreze ca forma, marime si culoare pe langa dintii invecinati.

Mai exact, o coroana dentara reuseste sa te ajute sa consumi din nou cu incredere toate alimentele preferate. Fortele masticatorii se transmit de-a lungul radacinii dintelui pe care sunt fixate si asigura un confort optim.

Cand ai nevoie de o coroana dentara?

Motivele pentru care ai nevoie de o coroana dentara pot fi multiple, dar printre cele mai populare putem enumera:

 • dinti distrusi in proportie de peste 50% din cauza unor carii avansate;
 • dintii au nevoie de o restaurare in ceea ce priveste forma sau culoarea;
 • in urma unui tratament de canal;
 • dintii sunt decolorati sau au diverse coloratii care nu se pot remedia prin albire;
 • in cadrul unui tratament cu implanturi dentare;

Care sunt avantajele coroanelor dentare?

Avantajele coroanelor dentare sunt numeroase, pe langa faptul ca acestea te ajuta sa ai parte de un zambet perfect mai au si un rol functional foarte important.

 • refacerea estetica dar si functionala a dintelui, functia masticatorie se poate relua imediat dupa ce este aplicata coroana dentara;
 • restaurarea dentara rapida – toate coroanele dentare de tip CAD/CAM se pot aplica in maxim 60 de minute;
 • coroanele dentare ajuta la restaurarea danturii si in plus ajuta la armonizarea trasaturilor fetei;
 • coroanele dentare pot reconstrui dintele chiar si in situatia in care acesta este afectat in proportie de peste 50% de carii sau fracturi;
 • rezultatul obtinut va fi unul frumos din punct de vedere estetic indiferent de designul coroanei;
 • acomodarea cu coroanele dentare se face foarte repede;
 • durata de viata a unei coroane de ceramica poate depasi chiar si 15 ani. Daca vei avea o ingrijre orala buna si vei folosi ata dentara si apa de gura vei vedea ca aceasta isi va pastra forma si culoarea frumoasa;

Vrei sa afli si mai multe despre coroanele dentare? Programeaza-te cu incredere in cabinetul nostru la o consultatie specializata. Detalii la 0745.195.600.

Call Now ButtonVreau o programare!