Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/uzfrhjpq/public_html/blog/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1147
Stomatologia digitala si scanarea intraorala |
Orar: Luni - Vineri 09:00 - 18:00
Programare rapida: 0745 195 600

Odata cu tehnologia, o multime de domenii au evoluat foarte mult, printre acestea numarandu-se si stomatologia. In prezent pacientii cabinetelor de medicina dentara pot beneficia foarte usor de crearea unei amprente dentare printr-un procedeu numit scanare intraorala.

Aceasta scanare se realizeaza cu un aparat modern, care face mii de fotografii pe secunda cu ajutorul unui program dedicat. Imaginile realizate sunt 3D si contin forma dintilor regasiti in interiorul cavitatii bucale. Astfel, se scaneaza fiecare structura dentara, dintii fiind fotografiati din toate unghiurile.

Tehnologia de scanare intraorala a aparut pe piata la inceputul anilor ‘90 iar de-a lungul timpului s-a imbunatatit si diversificat, la ora actuala reprezentand un proces foarte complex.

Avantajele scanarii intraorale

Procesul de scanare intraorala ajuta la reproducea cu exactitate a formei si culorii dintilor. Este un procedeu mult mai eficient decat preluarea clasica a amprentei dentare, deoarece aceasta din urma poate suferi modificari structurale.

Modelul virtual realizat pri intermediul acestui proces va fi mult mai exact decat modelul clasic fabricat din gips.

Pe un model virtual se pot realiza cu succes toate etapele protetice de laborator.

Scanarea intraorala este o tehnica de ultima generatie care poate ajuta in realizarea planului de tratament ortodontic.

Scanarea intraorala reprezinta o extensie a sistemelor CAD-CAM din laborator, ajutand astfel la obtinerea unor lucrari din zirconiu intr-un timp mult mai scurt.

Din cauza eficientizarii intregii produceri, costurile vor fi mult mai reduse iar pacientii vor vizita mai rar medicul stomatolog.

Scanarea intraorala este un factor important atunci cand vine vorba de implantologie, aceasta fiind realizata cu ajutorul unor bonturi de scanare. Bonturile sunt fixate pe fiecare implant dentar dupa care se realizeaza scanarea propriu-zisa.

Daca vrei sa beneficiezi de o scanare intraorala, trebuie sa apelezi la cabinete stomatologice dotate cu aparatura performanta sau care sunt cunoscute pentru procedurile complexe pe care le pot efectua.

Datorita acestei tehnologii medicii stomatolog se pot bucura alaturi de pacienti de o multime de beneficii: timp redus de lucru, amprentare rapida, acuratete inalta care duce la adaptarea perfecta a lucrarilor, inregistrare automata, inregistrarea culorii danturii, amprentare curata, controlul imediat a problemelor dentare si/sau verificarea acestora.

Stomatologia digitala ajuta pacientul sa inteleaga mai usor care sunt implicatiile unui tratament si de asemenea poate afla mai multe detalii despre rezultatul final.

Astfel, aceasta mare imbunatatire adusa intregului domeniu definit de medicina dentara poate ajuta la rezolvarea majoritarii problemelor de natura stomatologica.

Acum este mult mai usor si mult mai sigur sa identifici problemele dentare si totodata sa gasesti solutii pentru acestea. Noile tehnici aparute nu fac decat sa usureze munca dentistului si in acelasi timp sa reduca durerile pe care pacientii le pot avea in cabinetul stomatologic.

Stomatologia digitala si scanarea intraorala a deschis porti noi in domeniu oferind pacientilor experiente lipsite de durere. Astfel, cu ajutorul acestor tehnologii vom reusi sa inlaturam vechile concepte si fricile pe care le avem atunci cand vine vorba de stomatolog si totodata vom putea beneficia de o dantura mult mai sanatoasa.

Call Now ButtonVreau o programare!