Implant dentar Bacău: Soluția nr.1 pentru înlocuirea dinților lipsă

Ce este implantul dentar?

Implanturile dentare reprezintă soluții moderne și eficiente în restaurarea sănătății orale și înlocuirea dinților lipsă.

Gândește-te la un mic dispozitiv medical, implantat în osul maxilar, care înlocuiește rădăcina naturală a dintelui. Pierderea unui dinte poate cauza modificări importante în mușcătură și atrofie osoasă.

Implantul dentar nu doar previne aceste schimbări, dar și menține sănătatea maxilarului, fiind o metodă sigură și eficientă pentru restabilirea echilibrului funcțional al organismului.

Avantajele implantului dentar

 • Prevenirea Migrării Dinților
  Extracția unui dinte duce adesea la migrarea și înclinarea dinților vecini. Alegând un implant dentar, această problemă poate fi evitată.
 • Confort Durabil
  Odată ce implantul dentar este fixat, nu mai sunt necesare intervenții suplimentare. Vei putea astfel să te bucuri de activitățile zilnice fără alte griji.
 • Masticație Eficientă
  Procesul de mestecare se îmbunătățește considerabil după inserarea unui implant dentar, permitându-ți să folosești întreaga dantură pentru o masticație eficientă și confortabilă.
 • Aspect Estetic Natural
  Implantul, fabricat din materiale biocompatibile, este completat de o coroană dentară ce oferă un aspect natural și armonios, fiind greu de diferențiat de ceilalți dinți.

Etapele de inserare a unui implant dentar

La clinicile stomatologice Dr. Lupu, procedura de implantare dentară se realizează precis, respectând protocoale riguroase pentru a oferi pacienților rezultate durabile și optimizate.

Pasul 1

Evaluarea inițială a pacientului

Începem cu un diagnostic detaliat pentru a stabili planul de tratament ideal, personalizat în funcție de cerințele și nevoile fiecărui pacient.

Pasul 2

Inserarea implantului

Următorul pas implică plasarea precisă a implantului în osul maxilar, utilizând tehnici avansate pentru confortul pacientului.

Pasul 3

Perioada de recuperare și integrare a implantului

După inserare, pacientul intră într-o fază de vindecare, permițând implantului să se integreze stabil în structura osoasă.

Pasul 4

Montarea unei coroane sau a unei proteze fixe

Tratamentul se finalizează cu adaptarea coroanei sau protezei fixe, asigurându-ne că aceasta se potrivește armonios și funcțional cu restul danturii pacientului.

Fă-ți o programare online și obține o consultație gratuită cu dr. Florin Lupu

Tipuri de implanturi dentare folosite la clinicile Dr. Lupu

La clinicile Dr. Lupu, utilizăm o gamă selectă de implanturi dentare, fiecare fiind adaptat pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacientului, asigurând durabilitate și confort.

Inno (Coreea de Sud)

Implanturile Inno, rezultat al inovației coreene, sunt renumite pentru precizia chirurgicală și integrarea rapidă. Acestea sunt soluții eficiente pentru restaurări durabile, adaptabile la diverse cazuri clinice.

Straumann (Elveția)

Straumann, apogeul tehnologiei elvețiene în implantologie dentară, este ideal pentru cazurile complexe. Aceste implanturi sunt create pentru performanță de lungă durată și estetică superioară, potrivindu-se nevoilor personalizate ale pacienților.

Implanturi dentare în 24 de ore

Implantul dentar realizat în 24 de ore marchează o revoluție în domeniul implantologiei moderne, oferind o soluție rapidă și eficientă pentru cei care își doresc un zâmbet complet funcțional și estetic.

Procesul include extracția, inserarea implanturilor și montarea unei proteze fixe în aceeași zi, oferind un tratament minim invaziv și un confort sporit.

Află cum acest tratament poate transforma viața pacienților în doar 24 de ore, beneficiile și informațiile despre costuri pe pagina noastră dedicată tratamentului.

Dr. Lupu răspunde la întrebări

Este dureroasă procedura de inserare a unui implant dentar?

Procedura se realizează sub anestezie locală, deci nu veți simți durere. După anestezie, un disconfort ușor este posibil, dar poate fi controlat cu medicamente pentru durere, prescrise sau recomandate de medicul dentist.

Cât de rapid mă pot întoarce la muncă după inserarea implantului?

Majoritatea pacienților pot reveni la activitățile zilnice chiar din a doua zi după intervenție. Totuși, dacă munca dumneavoastră este fizic intensă sau dacă intervenția a fost complexă, medicul dentist poate sugera câteva zile de odihnă.

Ce garanție am pentru longevitatea implantului?

Implanturile dentare au un procent înalt de succes și, cu o igienă orală riguroasă și controale dentare regulate, pot dura o viață.

Pot să-mi pun implanturi dacă am parodontoză?

Chiar și în cazul parodontozei, este posibilă inserarea de implanturi dacă osul este suficient de sănătos. Se pot efectua și proceduri de adiție osoasă.

Diabetici – Se poate pune un implant la o persoană cu diabet?

Da! Persoanele cu diabet pot beneficia de implanturi dentare. Vom crea un plan de tratament individualizat după o evaluare medicală detaliată și consultarea cu specialiștii noștri.

Ce alimente ar trebui să evit după inserarea implantului?

Evitați alimentele dure sau lipicioase în primele săptămâni post-procedură. Medicul dentist vă va oferi instrucțiuni detaliate despre dieta post-intervenție.

Ce se întâmplă dacă nu am suficient os pentru un implant?

În cazul unui os insuficient, se pot recomanda proceduri precum augmentarea osoasă sau grefa de os, pentru a crea o fundație solidă pentru implant și a crește șansele de succes ale tratamentului.

>